Sfaturi utile pentru hidroizolatii

  1. Pentru a se reduce cantitatea de apa ce ramane pe hidroizolatie, sapa de panta trebuie sa aiba pantele corect realizate, cat mai pronuntate iar in dreptul scurgerilor sapa trebuie sa fie mai subtire cu 2 cm pe o suprafata 50 x 50 cm. Conform normativului de executare al hidroizolatiilor, la terasele cu pante mai mici de 2% se admit stagnari de apa pe suprafete limitate.
  2. Scurgerile trebuiesc sa fie compatibile cu membranele bituminoase si speciale pentru acoperisuri terasa – exclus scurgeri care nu sunt compatibile cu membranele bituminoase sau sunt cu garda de apa.
  3. Tamplaria exterioara se monteaza pe un prag din beton armat ( sau metalic ) care este deasupra cotei finisajului balconului sau terasei. Realizarea continuitatii hidroizolatiei se face prin aplicarea unei benzi izobutilice care face racordul intre partea de jos a tamplariei si hidroizolatia de pe prag. Aplicarea benzii izobutilice este in sarcina celor ce monteaza tamplaria!
  4. La balcoane la care apa nu se scurge “ la picatura”, in cazul in care nu exista parapet din zidarie sau BA, se realizeaza o bordura din BA mai inalta decat cota finisajului balconului.
  5. Izolatia se realizeaza inainte de a se monta tamplaria exterioara. Daca se realizeaza izolatia dupa ce a fost montata tamplaria, nu se garanteaza integritatea acesteia.
  6. Polistirenul de pe fatada se monteaza dupa ce a fost executata hidroizolatia. Daca se realizeaza izolatia dupa ce a fost montat polistirenul pe fatada, nu se garanteaza integritatea acestuia.
  7. Tubulatura verticala de scurgere a apei pluviale trebuie montata inainte de inceperea hidroizolatiilor. Diametrul minim al acesteia este de 80 mm. Tubulatura din PVC se monteaza cu garnitura la fata sapei de panta. De asemenea, tubulatura trebuie sa fie racordata la sistemul de canalizare.
  8. Tubulatura verticala de scurgere a apei pluviale trebuie sa fie montata la mai mult de 20 cm de parapet, pereti, tamplarie sau alte tevi.
  9. Tubulatura de aerisire care strapunge terasa trebuie sa fie montata la mai mult de 20 cm de parapet, pereti, tamplarie sau alte tevi.
  10. Tubulatura aparatelor de climatizare, a panourilor solare sau electrice, nu trebuie sa strapunga direct hidroizolatia. Se realizeaza cosuri din zidarie prin care este introdusa in imobil.
  11. Zidariile din caramida sau BCA, pe care urmeaza sa se lipeasca hidroizolatia, trebuie tencuite.
  12. Nu se depoziteaza nimic pe hidroizolatie inainte de protejarea acesteia ( turnarea sapei de protectie ).
  13. Nu este permisa intrarea in contact a hidroizolatiei cu diferite produse chimice ( solventi, diluanti, carburanti, uleiuri, spume poliuretanice, etc. ), deoarece hidroizolatia este solubila in aceste produse.
  14. Nu se permite accesul pe hidroizolatie, traficul de persoane sau desfasurarea altor activitati de constructie inainte de protejarea acesteia ( turnarea sapei de protectie ).
  15. Nu este permisa gaurirea hidroizolatiilor fara acceptul executantului hidroizolatiilor.

Navigare rapida