Hidroizolatii Rezervoare Apa, Impermeabilizari Bazine Apa

Solutiile de impermeabilizare se aplica numai pentru rezervoarele din beton armat. Acestea asigura rezerva de apa potabila, pentru stingerea incendiului sau constituie rezervoare de colectare ape pluviale.

Impermeabilizarea elementelor de beton se face prin cristalizarea unor cimenturi in microspatiile din interiorul betonului. Aceste microspatii rezulta din aerul retinut in betonul umed, respectiv golurile ramase in urma consumarii apei de amestec din compozitia betonului umed si microfisuri.

Procedeul de difuzare a substantelor ce urmeaza a cristaliza in microspatiile din interiorul betonului se numeste osmoza. Mai clar, aceste cimenturi cristalizeaza, in porii betonului si microfisurile acestuia, si nu mai lasa loc apei sa treaca prin el – betonul devine impermeabil.

Acest tratament se aplica direct pe betonul ajuns la maturitate. Orice impregnare a betonului (varuiala, vinarom, tencuire, etc.) inainte de realizarea impermeabilizarii, face ca munca sa fie mult mai laborioasa pentru obtinerea unor rezultate optime de impermeabilizare.

In sistemul de izolare trebuie folosit un cordon bentonitic care trebuie montat, dupa reguli precise, intre doua betoane cu varste diferite.

Planuri

Opereatiunile cere se realizeaza sunt urmatoarele:

Montarea dopurilor de plastic cu guler de bentonita, pentru astuparea gaurilor de tiranti

Spalarea suprafetelor cu jet de apa sub presiune

Realizarea scafelor din mortar impermeabil sau montarea banzilor de armare la colturi

Aplicarea cimenturilor osmotice (mono sau bicomponente) mecanizat sau prin pensulare cu perie sau bidinea


Cereti o oferta personalizataNavigare rapida